پچ میکرونیدل واکسن پرینت سه بعدی
با شروع همه گیری بیماری های عفونی نیاز به واکسیناسیون به امر حتمی در تمام جوامع تبدیل شده است.
دانشمندان پس از سال ها تحقیق موفق به تولید میکرو نیدل هایی به کمک پرینت سه بعدی شدند.
بر اساس گزارش ها پچ میکرونیدل که مستقیما روی پوست اعمال می شود 10 برابر تاثیرگذارتر است از سوزن های که از طریق ضربه به عضله بازو اعمال می شود.
اکثر میکرونیدل واکسن ها از طریق تکنیک های قالب گیری ساخته می شوند اگرچه این تکنیک می تواند باعث عدم تطبیق پذیری و کاهش تیزی سوزن در طول پروسه تکرار شود و همچنین از طرفی چالش هایی برای عدم سازگاری میکرونیدل ها با انواع مختلف واکسن ها وجود دارد.
وجود چنین مشکلاتی و همچنین چالش هایی در تولید، زمینه میکرونیدل ها برای تحویل واکسن را متوقف کرده است، اما با به کار گیری تکنولوژی پرینت سه بعدی فضای زیادی برای طراحی و ساخت بهترین میکرونیدل ها از نظر کیفت و هزنیه فراهم خواهد آمد.
به کارگیری فناوری پرینت سه بعدی موجب بالا بردن دقت و کارایی پچ های میکرو نیدل ها می شود و تجربه واکسیناسیون بدون درد را برای ما فراهم می آورد.
این میکرونیدل ها معمولا شامل تکه های سوزن بسیار کوچکی هستند که توسط پرینتر سه بعدی ساخته شده و روی یک پچ پلیمری چیده شده اند و مستقیما روی پوست اعمال می شوند. سپس واکسن سلول های ایمنی موجود در پوست را مورد هدف قرار می دهد و یک پاسخ آنتی بادی خاص آنتی ژن ایجاد می کند.
واکسن هایی که از طریق سوزن تحویل داده می شوند معمولا نیاز به نگهداری در دمای خاص و استفاده از یخچال دارند و ملزم به حضور واکسیناتور و مراجعه به کلینک، مراکز واکسیناسیون و یا بیمارستان ها هستند اما درمقابل پچ های میکرونیدل پوشیده شده از واکسن نیاز به مراقبت در شرایط خاص ندارند و می توان به سراسر جهان به راحتی ارسال کرد و از آنجایی که استفاده از این میکرونیدل نیاز به تخصص ندارد موجب کاهش مراجعه افراد به بیمارستان می شود و همچنین برای افرادی که فوبیا دارند روش موثری می تواند باشد.
به کارگیری این روش به صورت بالقوه باعث افزایش نرخ واکسیناسیون در آینده می شود.