مشکلات پرینتر سه بعدی: خراب شدن ساپورت ها
برای پرینت مدل های پیچیده نیاز به یک یا دو ساپورت داریم. ممکن است ساپورت ها به سختی جدا شوند اما بخش مهم و ضروری هستند. وظیفه ساپورت ها کمک به ثابت ماندن و جلوگیری از ریزش مدل پرینت سه بعدی هستند. اما در مواقعی موفق به ساپورت جسم نمی شوند. در این مواقع شما متوجه می شوید که ساختار ساپورت اکسترود شده ناهموار است یا ترک هایی بر سطح آن نمایان می شود و شروع به خراب شدن می کند.
دلایل شکست ساپورت:
1. نوع ساختار ساپورت:
معمولا ساختار ساپورت ها پیچیده است. اکثر نرم افزارهای اسلایسر گزینه های برای تنظیم ساپورت گذاری ارائه می دهند. راحت ترین روش استفاده از تنظیمات پیش فرض خود نرم افزار است اما نمی توان تضمین کرد که در پرینت سطوح شیب دار موفقیت آمیز عمل کند. در این جا مسئله مهمی که باید به آن توجه کرد نوع ساختار ساپورت گذاری است که مدل شما را در طول پرینت پابرجا نگه می دارد.
ساپورت های خطی و زیگزاگی معمولا به راحتی بعد از اتمام پرینت جدا می شوند اما استحکام خوبی ندارند. ساپورت های مثلثی و شبکه ای استحکام بیشتری فراهم می کنند اما جدا شدن آنها از مدل سه بعدی دردسرساز است.یک پل ساده با ستون های نازک و ظریف را در نظر بگیرید برای پرینت این مدل اگر از ساپورت گذاری خطی یا زیگزاگی استفاده کنیم، بخاطر حرکت های جسم در طول پرینت امکان شکستن ستون ها و ساپورت های ظریف وجود دارد. برای همین، یک ساپورت شبکه ای می تواند به مراتب انتخاب بهتری برای ساپورت گذاری باشد.
2. عدم چسبندگی ساپورت ها به صفحه چاپ:
در بعضی از نرم افزارهای اسلایسر این امکان وجود دارد که ساپورت ها را بدون ایجاد چسبندگی به صفحه چاپ آن ها را چاپ کنیم که این باعث جدا شدن ساپورت از صفحه چاپ می شود.
3. ارتفاع زیاد و نازک شدن ساپورت:
در پرینت مدل های با ارتفاع زیاد، امکان دارد که ارتفاع ساپورت هم بیش از اندازه بلند شود و ساختاری نازک ایجاد کند. یک ساختار نازک به راحتی در مقابل کمترین فشار می شکند. در این موارد بهتر است که از یک بلوک برای پایه جسم استفاده کنیم.
4. تراکم کم ساپورت ها:
جدا شدن سخت و دردسرساز ساپورت ها از جسم موجب ایجاد تمایل برای پرینت آنها با حداقل تراکم ممکن شده است و این دلیل بسیاری از مشکلات است. باید توجه داشت که اگر ساپورت بار زیادی را تحمل می کند باید با تراکم بیشتری پرینت شود.
5. نامرغوب بودن فیلامنت ساپورت گذاری:
قدیمی و ارزان بودن فیلامنت ممکن است باعث بروز این مشکل بشود. اگر فیلامنت انقدر قدیمی باشد که کیفیت خود را از دست داده باشد یا ارزان و نا مرغوب باشد، چسبندگی بین لایه ها ایجاد نمی کند،باعث ایجاد ترک و همچنین سطح ناهموار در ساپورت ها شده که موجب شکست آنها می شود.
6. کالیبراسیون دستگاه:
در نهایت مراقب دستگاه پرینتر سه بعدی خود باشید. اگر پرینتر حرکت می کند یا بیش از حد نرمال می لرزد، پیچ و مهره ها را چک کنید و از سفت بودن آنها مطمئن شوید. بعد از اتمام بررسی ها فرآیند کالیبراسیون را دوباره انجام دهید.
راه حل های پشنهادی برای رفع مشکل
1. انتخاب ساپورت مناسب
با توجه به مدل پرینت سه بعدی خود، ساپورت مناسب را انتخاب کنید. اگر قسمت های شیب دار و برآمده جسم بهم متصل هستند یا در سطح مناسبی با صفحه چاپ ارتباط دارند از ساپورت های خطی و زیگزاگی استفاده کنید. اگر مدل در سطح کمتری با صفحه چاپ در ارتباط است و یا نیاز به ساپورت مستحکم تر دارد از ساپورت های شبکه ای و مثلثی استفاده کنید.
2. استفاده از ساختارهای چسبنده:
برای اطمینان از ساختارهایی که به چسبندگی بیشتر کمک می کنند استفاده کنید مانند brim.
3. تراکم ساپورت را افزایش دهید:
با افزایش تراکم ساپورت ها، استحکام آنها بیشتر می شود و برای مدل های سنگین تر پشتیبانی بهتری فراهم می کنند.
4. ایجاد ساپورت های درون سازه ای:
ساپورت های بسیار بلند ضعیف هستند. با افزودن یک بلوک بلند درست زیر محلی که پرینت تمام می شود و نیاز به ساپورت گذاری داریم.
5. تعویض فیلامنت:
با پایان عمر مفید فیلامنت، کیفت آن پایین آمده و شکننده می شود و معمولا این افت کیفیت در کاهش کیفیت ساپورت گذاری مشاهده می شود. با تعویض فیلامنت می توان این مشکل را رفع کرد.
6. چک کردن دستگاه :
تکان خوردن و لنگ زدن دستگاه پرینتر سه بعدی می تواند اصلی ترین دلیل بروز این مشکل باشد. دستگاه پرینتر خود را دوباره بررسی کنید و مطمئن شوید هر چیزی سر جای خود محکم است و یک بار دیگر آن را کالیبره کنید.