فیلامنت PP
پلی پروپیلن (Polypropylene) یا به اختصار PP یک پلاستیک معمولی خانگی است که بخاطر خواص منحصر به فردش ارزشمند است. PP به صورت گسترده در دسترس، و مقرون به صرفه است. خواص این ماده آن را به ماده ای ایده آل برای محصولات مقاوم و مستحکم و کالاهای با دوام تبدیل کرده است که شامل لوازم خانگی، ظروف، لباس ورزشی، اسباب بازی ها، تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی و کاربرد های صنعتی می شود.
پلی پروپیلن دومین پلاستیک پرمصرف جهان است. این ماده یک رزین ترمو پلاستیک با ساختار نیمه کریستالی است که بخاطر دوام و ویژگی های برجسته اش در صنایع مختلف گسترش یافته است.
با توجه به امکان ذوب شدن و تبدیل شدن PP به pellet، برای تولید محصولات بسیاری قابل استفاده است همچنین این ماده قابل بازیافت و استفاده مجدد است که باعث محبوبیت دو چندان PP می شود.
مزیت های فیلامنت PP
PP به عنوان ترمو پلاستیکی همه کاره و با دوام شناخته می شود که سبک و ناصاف است. با توجه به پروسه پلیمریزاسیون برای ساخت آن،PP می تواند خواص و ساختارهای مختلفی داشته باشد. در ادامه به برخی از مزیت های آن اشاره می کنیم.
استحکام کششی: این ماده علیرغم سبک بودن تحمل بار زیادی دارد.
الاستیسیته و چقرمگی: PP به عنوان یک ماده سخت درجه بندی می شود زیرا می تواند بدون شکستن تغییر شکل دهد. همچنین بسیار انعطاف پذیر است، که قالب گیری آن را در اشکال مختلف آسان می کند.
مقاومت در برابر خستگی: این ویژگی دلیلی است که درپوش شامپو را از PP می سازند.PP ماده ای است که بعد از خم شدن و یا اعمال گشتاور پیچشی شکل خود را حفظ می کند. این ویژگی آن را ماده ای مناسب برای ساخت انواع لولا ها تبدیل می کند.
مقاومت در برابر آب: PP نشت نمی کند. این ویژگی برای تمام کاربردها در داروسازی و صنعت که با مایعات سروکار دارند بسیار مهم و حیاتی است.
قابلیت انتقال: هنگام جهت گیری دو محوره، قابلیت انتقال بالایی به دست می آید. برای زیبایی و انتقال نور به این ویژگی نیاز داریم.
ارزان: ارزان بودن PP آن را به ماده ای در دسترس تبدیل کرده است.
دمای ذوب بالا: در مقایسه با سایر پلاستیک های موجود در بازار، PP دمای ذوب بالایی دارد که این موجب شده در کاربردهای مرتبط با غذا (ظروف و وسایل آشپزخانه) که در آن دماهای بالا نیاز است و همچنین تجهیزات آزمایشگاه، گزینه ای مناسب باشد.
امکان افزودن رنگ ها: این پروسه، خواص پلاستیک را کاهش نمی دهد.
مقاومت بیولوژیکی: در اثر عوامل بیولوژیکی مثل باکتری ها و قارچ ها کپک نمی زند و از بین نمی رود.
عایق: با توجه به مقاومت بالای PP در برابر الکتریسیته، در وسایل الکتریکی بسیار کاربرد دارد.
با این حال پرینت سه بعدی PP می تواند چالش برانگیز باشد. با تنظیم درست پرینتر سه بعدی می توانید شانس داشتن پرینت سه بعدی موفقیت آمیز خود را افزایش دهید. در ادامه به چند تنظیم اولیه پرینت اشاره می کنیم.
دمای نازل: بین 205 تا 275 درجه سلسیوس
دمای صفحه چاپ: 80 تا 100 درجه سلسیوس
سرعت فن: 50 تا 100 درصد
سرعت چاپ : 50 درصد یا کمتر (بدلیل انعطاف زیاد فیلامنت PP )
محفظه برای پرینتر سه بعدی: استفاده از محفظه هنگام پرینت فیلامنت PP پیشنهاد می شود.
مهم ترین عاملی که به شما در پرینت سه بعدی PP کمک می کند، سطح و دمای بستر چاپ است. PP به دلیل تمایل به کنده شدن از بستر چاپ پرینت چالش برانگیزی دارد بنابراین این عوامل، کلیدی برای چاپ موفق هستند.
به طور ویژه توصیه می کنیم برای ایجاد چسبندگی سطح بستر چاپ از چسب بسته بندی شفاف استفاده کنید. زیرا PP بیشتر تمایل دارد به خودش بچسبد و معمولا این چسب ها از PP ساخته می شوند.
توجه داشته باشید که تنظیمات پرینت با توجه به سازنده آن متفاوت است پیشنهاد می کنیم که راهنمای فیلامنت را قبل استفاده آن مطالعه کنید.
نگهداری PP
معمولا لازم است فیلامنت های پرینت سه بعدی در محیط خشک و بدون رطوبت نگهداری شوند اما فیلامنت PP نم گیر نیست و رطوبت را جذب نمی کند. بنابراین نیاز نیست که نگران افت کیفیت یا از بین رفتن فیلامنت PP در معرض رطوبت باشید اگرچه ممکن است افزودنی های که سازنده ها به آن اضافه می کنند تغییراتی ایجاد کند.
با این حال فیلامنت PP مستعد تخریب ناشی از نور UV است. به این ترتیب پیشنهاد می کنیم فیلامنت ها را به دور از نور خورشید نگهداری کنید.