ساپورت گذاری
هنگام کار با پرینتر سه بعدی FDM حتما به مشکل ریزش قسمتی از قطعه پرینت سه بعدی که شیبدار و معلق است برخورد کرده اید. پرینتر سه بعدی FDM به وسیله رسوب گذاری لایه به لایه، قطعات پرینت سه بعدی را می سازد. هر لایه برای استقرار نیاز به پشتیبانی لایه زیری خود دارد. اگر مدل شما شیبدار یا قسمتی از آن در هوا معلق باشد ( overhang )، هیچ گونه لایه پشتیبانی برای استقرار ندارد، بنابراین فرو می ریزد و پرینت سه بعدی را خراب می کند. به همین دلیل برای پرینت قطعات شیبدار، لازم است ساختارهای ساپورت را برای تضمین یک پرینت بدون نقض به کار ببریم.
به طور کلی، در مواقعی که مدل پرینت سه بعدی شما یک پل یا بیرون زدگی داشته باشد که هیچ گونه پشتیبانی زیر آن وجود ندارد شما نیاز به استفاده از ساختارهای ساپورت گذاری دارید تا بتوانید قطعه خود را پرینت کنید.
تمام بیرون زدگی ها یا پل ها نیاز به استفاده از ساپورت گذاری ندارند. بیرون زدگی های که زاویه آن ها 45 و بیشتر از 45 درجه است بدون استفاده از ساختار ساپورت به راحتی پرینت می شوند اما برای زاویه های کمتر از 45 درجه لازم است برای داشتن پرینت بدون عیب و نقص از ساختارهای ساپورت استفاده کنید. همچنین اکثر پرینتر های سه بعدی FDM پل هایی با طول کمتر از 5 میلیمتر را بدون نیاز به ساپورت پرینت می کنند در حالی که پل هایی با طول بیشتر از 5 میلیمتر نیاز به ساپورت دارند.
ساختار ساپورت گذاری به دو نوع رایج ساختار درختی و خطی یا آکاردئونی تقسیم می شوند.
ساختار درختی: ساختاری شبیه به درخت دارد. این نوع از ساپورت پرینتر سه بعدی تنها به نقاط خاصی از بیرون زدگی متصل می شود. این نوع ساپورت پرینتر سه بعدی راحت تر جدا می شود و آسیب کمتری به سطح زیرن خود میزند. اما توجه داشته باشید که ساپورت درختی برای برآمدگی های مثل نوک بینی، نوک انگشت و قوس ها مناسب است. و پشتیبانی خوبی برای بیرون زدگی های مسطح ایجاد نمی کند.
ساپورت خطی یا آکاردئونی: رایج ترین نوع ساپورت که در پرینت سه بعدی استفاده می شود ساپورت خطی است. این نوع از ساپورت از ستون هایی تشکیل شده است که کاملا به سطح قطعه متصل می شوند. ساپورت خطی تقریبا برای انواع بیرون زدگی ها و سطوح شیبدار مناسب است اما هنگام جدا کردن ممکن است به سطح قطعه آسیب برساند.